Angsten blussede op for fuld styrke, da Danmark lukkede ned

I flere timer efter Mette Frederiksen den 12. Marts 2020 lukkede Danmark ned, ræsede mit hjerte afsted i fuld gallop. Alverdens dommedags billeder dukkede op i mit hoved, godt flankeret af billederne fra Italien og Kina med folk i rumdragter. Skulle jeg dø nu? Hvad med min søn, min mand og alle mine dyr?

Fysiske stress reaktioner
Jeg var én af de mange som konstant hang i de sociale medier i de første uger efter lock-down og blev endnu mere bange og ked af at læse om de som havde en anden opfattelse om Corona krisen end jeg. Jeg havde sådan lyst til at råbe til alle de – jamen så bliv dog hjemme. Jeg fik voldsomme fysiske stress reaktioner og min panikangst fra årene forinden, blussede op med fuld styrke. Min søvn blev nærmest ikke eksisterende og jeg kunne på ingen måde samle mig om almindelige daglige gøremål. Jeg udviklede også en lammende sygdomsangst.

50 år med en bamse i favnen
Lige indtil jeg kom i tanke om, at jeg havde min sansebamse prototype liggende i en kasse på kontoret. Set i bakspejlet, så er jeg sikker på at den morgen, for første gang i 14 dage, hvor jeg havde sovet som en sten med min opvarmede bamse i favnen – det startede for alvor en kampgejst indeni mig. Jeg følte mig måske en smule fjollet. En 50 årige kvinde med en bamse i favnen. Come on. Men det virkede på mig. Og det var begyndelsen på min vej tilbage til min normalitet hvor jeg igen havde kontrol over min angst og accepterede den som den nu engang er en del af mig.

Strategier mod angst
Det var samtidig starten på FLOOFERS. For alvor. For da gik det op for mig at rigtig, rigtig mange mennesker havde det præcis som jeg under krisen. Jeg havde så bare den fordel, at jeg godt var klar over at angsten havde taget styringen og min tidligere erfaring gjorde også at jeg vidste hvordan jeg skulle arbejde med den. Det er der så mange andre, børn som voksne som ikke kender til de mange redskaber og tiltag der findes i dag.

Jeg brugte lock-out dagene på at skabe FLOOFERS universet og til at lave fundamentet for en virksomhed som forhåbentlig kommer til at hjælpe mange børn, unge og vokse med angst. Jeg kastede mig ud over kanten og tog springet – og her er jeg nu, klar til at åbne shoppen og hvor jeg falder over Josefine´s historie. En historie som jeg så let kan spejle mig i. Josefine fortæller om hendes oplevelse med Corona og angst – og især hendes tips mod angst var meget ens med de strategier jeg selv benytter når angsten tager fat. Den kan varmt anbefales at læse.