fbpx

Passionen er drivkraften

Jeg hedder Carol Sannes og har i flere år, med stor passion, drevet et hobbyopdræt med terapimarsvin. Da efterspørgslen efter marsvin som terapidyr blev for stor, blev det tid for mig at tænke alternativt til levende dyr. Resultatet blev FLOOFERS® sansebamser.

Hvorfor hedder sansebamserne FLOOFERS?

Jeg har i mange år omtalt mine marsvin som Fluffy Floofers. Navnet har engelsk oprindelse og betyder enten kæledyr eller noget der er ultrablødt – ordet kan også betyde ”bedste ven”. Min fortolkning er PLYSVENNER. Sjovt at udtale både for børn og voksne. Prøv engang at #floofers på Instagram og se hvad der dukker op af bløde, nuttede kæledyr.

Hvorfor hedder sansebamserne FLOOFERS?

Jeg har i mange år omtalt mine marsvin som Fluffy Floofers. Navnet har engelsk oprindelse og betyder enten kæledyr eller noget der er ultrablødt – ordet kan også betyde ”bedste ven”. Min fortolkning er PLYSVENNER. Sjovt at udtale både for børn og voksne. Prøv engang at #floofers på Instagram og se hvad der dukker op af bløde, nuttede kæledyr.

Mission:

Min mission er, at hjælpe så mange børn, unge og voksne som muligt med psykisk og motorisk uro, angst, kognitive udfordringer, udviklingsforstyrrelser, sanseforstyrrelser, dårlig søvnkvalitet, stress, depression, kroniske smerter, demens og andre psykiske og fysiske lidelser. Forældre og pårørende får også stor gavn og mere overskud i hverdagen når de oplever, at en FLOOFER kan gøre en forskel for deres kære.

Marsvin som terapidyr

Da min søn var otte år købte vi to marsvin til ham som kæledyr. Jeg vidste ikke på daværende tidspunkt hvor stor en betydning de ville få for hans trivsel. De to marsvin blev hans trofaste støtter på de dage hvor han havde det ekstra svært. Nogle år senere oplevede jeg selv en stressperiode, der udløste en voldsom panikangst. Jeg begyndte at interessere mig for marsvinets terapeutiske egenskaber og vi ombyggede ét af vores værelser i huset til et sanserum med marsvin.

Det blev starten på opdrættet af marsvin som terapidyr og hvor vi i dag har knap 40 marsvin af en sjælden race, Lunkarya. For mig er det en helt fantastisk følelse når mine dyr kan gøre en forskel for personer som har det svært.

Mor til en ung mand med ADHD

Jeg er selv mor til en, nu voksen, søn som blev diagnosticeret med ADHD da han var 8 år og i kølvandet af det, udviklede Elias også stress og angst i puberteten.
Elias og jeg har oplevet hvordan det er, at navigere både i skolesystemet, sociale sammenhænge og med uklare fremtidsudsigter med en diagnose – og hvor vigtigt det er at skabe en ro og en tryghed i en, til tider, kaotisk verden.
Vi har gennem årene benyttet et væld af forskellige hjælpemidler, nogle mere effektive end andre – og nogle vældige dyre og udenfor rækkevidde. Jeg ønsker at mine sansebamser skal være tilgængelige for alle – også til de med et stramt budget.

Elias' historie

Da min nu 20-årige søn, Elias, gik i 3. klasse og havde haft sin ADHD-diagnose i et par år var det uhyre vigtigt for mig at sikre både hans nattesøvn og hans fornemmelse for tryghed. Jeg havde dengang en ældre model af en varmepude (med ærtefyld) og den brugte vi ofte når Elias havde brug for at finde ro. Især efter en lang dag i skolen hvor han havde brug for at blive beroliget fx når han havde uro ved sengetid.
Vi havde som så mange andre forældre til børn med kognitive handikaps, også afprøvet kugle- og kædedynen. Elias var ikke så vild med den fordi han fandt den for stor, men varmepuden var han begejstret for idet han selv kunne bestemme hvor han ville lægge den på kroppen. Nogle gange havde han behov for at lægge den over sig – ”mors lange arm” kaldte han det – og andre gange var det nok bare at kramme puden og mærke varmen. Elias havde den faktisk også med i skole, når han skulle på besøg hos familie og når han skulle til læge. Den grimme ærtevarmepude gjorde en forskel for ham i pressede situationer. Jeg tænker at havde Elias kunnet lide kugledynen, så havde de to hjælpemidler været en fantastisk kombination.
I dag, godt 12 år senere har ærtevarmeposen udtjent sit formål. Ikke blot som en sansestimulerende varmepude til Elias, men den har hjulpet mig igennem menstruationssmerter, muskel- og ledsmerter, hævede ben og kolde nætter – og også de varme nætter eller når Elias havde feber. For så kom den lige en tur i fryseren forinden.

Værsgo´- en gave til dig direkte i din indbakke!

 

Accepteret_marketing

Tak for din tilmelding!