Passionen er drivkraften

Jeg hedder Carol Sannes og er mor til en voksen søn på 23 år som i en ung alder blev diagnosticeret med ADHD og angst.

Som forældre til et barn med et skjult handikap, kender jeg alt til ked-af-det heden, frustrationer og fortvivlelse. Derfor skabte jeg FLOOFERS® tyngdebamser og tyngdepuder – sansestimulerede redskaber til at give en følelse af tryghed og ro.

Jeg bliver glad, når jeg ser hvordan mine FLOOFERS® hjælper både børn, unge og voksne. Jeg er virkelig stolt af, at kunne gøre en positiv forskel for andre mennesker som er i en svær periode i deres liv.

Det bedste jeg ved er, at læse de mange glade kunde anbefalinger og udtalelser. De giver mig energi og mod til, at fortsætte med at udvikle og udbrede kendskabet til FLOOFERS® magi.

Hvorfor hedder de FLOOFERS®?

Jeg har i mange år omtalt mine marsvin som Fluffy Floofers. Navnet har engelsk oprindelse og betyder enten kæledyr eller noget der er ultrablødt – ordet kan også betyde ”bedste ven”. Min fortolkning er PLYSVENNER. Sjovt at udtale både for børn og voksne. Prøv engang at søge #floofers på Instagram og se hvad der dukker op af bløde, nuttede kæledyr.

Hvorfor hedder de FLOOFERS®?

Jeg har i mange år omtalt mine marsvin som Fluffy Floofers. Navnet har engelsk oprindelse og betyder enten kæledyr eller noget der er ultrablødt – ordet kan også betyde ”bedste ven”. Min fortolkning er PLYSVENNER. Sjovt at udtale både for børn og voksne. Prøv engang at søge #floofers på Instagram og se hvad der dukker op af bløde, nuttede kæledyr.

Mission:

Min mission er, at hjælpe så mange børn, unge og voksne som muligt med psykisk og motorisk uro, angst, kognitive udfordringer, udviklingsforstyrrelser, sanseforstyrrelser, dårlig søvnkvalitet, stress, depression, kroniske smerter, demens og andre psykiske og fysiske lidelser. Forældre og pårørende får også stor gavn og mere overskud i hverdagen når de oplever, at FLOOFERS® kan gøre en forskel for deres kære.

Presseomtale:

 

Jyllands Posten | 14.03.2023

Carol Sannes iver efter at hjælpe sin egen søns usynlige handicap blev et uventet startskud på et erhvervseventyr, hun i dag kan leve af. Det hele startede med et kælemarsvin.

>> Læs artiklen 

>> Se original artikel

Børn & Fritid | 27.12.2022

Her får du historien om to børn med brug for ro og følelsen af ekstra tryghed, der begge har fået lov at stifte bekendtskab med hver deres skønne FLOOFERS® tyngdebamse.

>> Læs artiklen

Erhvervsliv Randers | 21.03.2022

500+ solgte sansestimulerende tyngdebamser. En donation til kræftramte børn på Aarhus Universitetshospital. To nye medarbejdere. En investor og et showroom. Meget er sket siden Carol Sannes vandt Hestens Hule i maj sidste år.

>> Læs artiklen

Magasinet EXIT | 13.01.2022

Tyngdebamser med et hjerte af socialt bæredygtigt guld

Følg FLOOFERS ApS på Facebook

>> Se hele artiklen på side 22-23

TÆT PÅ RANDERS | 15.06.2021

Carol Sannes fortæller hvordan FLOOFERS® er lavet, hvordan FLOOFERS® hjælper personer individuelt – smt et sneak peak ind i Carol´s sanserum med alle hendes terapimarsvin.

Følg FLOOFERS ApS på LinkedIn

>> Se hele indslaget HER

Erhverv Randers | 10.05.2021

Carol Sannes og FLOOFERS® vandt iværksætter eventet “Hestens Hule” – en lokal pandant til Løvens Hule arrangeret af .
En stor tak skal lyde til FLOOFERS®  Advisory Board – Katrine MejneckeAllan Midtgaard og Anni Schmidt Pedersen for støtte og opbakning.
Følg FLOOFERS ApS på LinkedIn

>> Se FLOOFERS® pitch video her

Randers Amtsavis | 10.05.2021

Iværksætter Carol Sannes løb med sejren, da Erhverv Randers onsdag havde premiere på Hesten Hule, hvor fem iværksættere skulle præsentere deres ideer og virksomheder for i alt syv investorer kaldet heste. Med sejre fulgte et en check på 25.000 kroner fra Vestjysk Bank, og derudover fik Carol også kaffeaftaler med hele tre interesserede investorer.

>> Læs artiklen

Randers Amtsavis | 12.10.2020

Carol Sannes har startet firmaet FLOOFERS®, hvor hun designer og sælger vægtet sansedyr og sansepuder til børn, unge og voksne med blandt andet ADHD, angst og autisme. Idéen har udspring i egne erfaringer med en søn med særlige behov, samt opdræt af terapimarsvin.

>> Læs artiklen

Marsvin som terapidyr

Da min søn var otte år købte vi to marsvin til ham som kæledyr. Jeg vidste ikke på daværende tidspunkt hvor stor en betydning de ville få for hans trivsel. De to marsvin blev hans trofaste støtter på de dage hvor han havde det ekstra svært. Nogle år senere oplevede jeg selv en stressperiode, der udløste en voldsom panikangst. Jeg begyndte at interessere mig for marsvinets terapeutiske egenskaber og vi ombyggede ét af vores værelser i huset til et sanserum med marsvin.

Det blev starten på opdrættet af marsvin som terapidyr og hvor vi i dag har knap 40 marsvin af en sjælden race, Lunkarya. For mig er det en helt fantastisk følelse når mine dyr kan gøre en forskel for personer som har det svært.

Mor til en ung mand med ADHD

Jeg er selv mor til en, nu voksen, søn som blev diagnosticeret med ADHD da han var 8 år og i kølvandet af det, udviklede Elias også stress og angst i puberteten.
Elias og jeg har oplevet hvordan det er, at navigere både i skolesystemet, sociale sammenhænge og med uklare fremtidsudsigter med en diagnose – og hvor vigtigt det er at skabe en ro og en tryghed i en, til tider, kaotisk verden.
Vi har gennem årene benyttet et væld af forskellige hjælpemidler, nogle mere effektive end andre – og nogle vældige dyre og udenfor rækkevidde. Jeg ønsker at mine sansebamser skal være tilgængelige for alle – også til de med et stramt budget.

Min søns historie

Da min nu 21-årige søn, gik i 3. klasse og havde haft sin ADHD-diagnose i et par år var det uhyre vigtigt for mig at sikre både hans nattesøvn og hans fornemmelse for tryghed. Jeg havde dengang en ældre model af en varmepude (med ærtefyld) og den brugte vi ofte når han havde brug for at finde ro. Især efter en lang dag i skolen hvor han havde brug for at blive beroliget fx når han havde uro ved sengetid.
Vi havde som så mange andre forældre til børn med kognitive handikaps, også afprøvet kugle- og kædedynen. Min søn var ikke så vild med den fordi han fandt den for stor, men varmepuden var han begejstret for idet han selv kunne bestemme hvor han ville lægge den på kroppen. Nogle gange havde han behov for at lægge den over sig – ”mors lange arm” kaldte han det – og andre gange var det nok bare at kramme puden og mærke varmen. Han havde den faktisk også med i skole, når han skulle på besøg hos familie og når han skulle til læge. Den grimme ærtevarmepude gjorde en forskel for ham i pressede situationer. Jeg tænker, at havde min søn kunnet lide kugledynen, så havde de to hjælpemidler været en fantastisk kombination.
I dag, godt 12 år senere har ærtevarmeposen udtjent sit formål. Ikke blot som en sansestimulerende varmepude til sønnike, men den har hjulpet mig igennem menstruationssmerter, muskel- og ledsmerter, hævede ben og kolde nætter – og også de varme nætter eller når min søn havde feber. For så kom den lige en tur i fryseren forinden.