Videnskaben bag FLOOFERS® – Varmeterapi

For at du kan få en bedre forståelse for, hvorfor FLOOFERS® ikke bare er en almindelig bamse, der er blevet til ved et tilfælde, vil jeg gerne dele mine tanker bag FLOOFERS® filosofien med dig.

Det hele startede tilbage i november 2019, hvor jeg satte mig i sofaen for at skrive de første spæde noter om, hvordan jeg ville udvikle mine FLOOFERS® tyngdebamser. Mit udgangspunkt kom fra de virkemidler, jeg selv brugte, da min egen søn var yngre.

Det tog mange, mange timer og mange, mange noter, før FLOOFERS® var en realitet. Resultatet blev en kombination af disse beroligende egenskaber og flere til:

🧡   Deep Touch Pressure
🧡   Varme-/kuldeterapi
🧡   Aromaterapi
🧡   Taktil sansestimulering

 

I denne blog går jeg i dybden med Varmeterapi og økologiske kirsebærsten son den varmekilde vi har valgt som naturfyld i alle vores FLOOFERS® tyngdeprodukter.

Elias´ opvarmede ærtepose – den første floofer

Min søn, Elias, blev diagnosticeret med ADHD, da han var 7 år og gik i 1. klasse. Nogle af hans største udfordringer var for meget tankemylder ved sengetid og motorisk og psykisk uro, som især viste sig, når han kom hjem fra skole. Desuden havde han svært ved at falde i søvn og blive i søvnen.

For Elias var en kugledyne ikke en mulighed, for han kunne ikke lide fornemmelsen. Til gengæld elskede han at ligge med vores marsvin på brystkassen, når han lige skulle have lidt alenetid på sofaen efter en lang dag i skole. Elias fortrak også at have en opvarmet ærtepose liggende over brystet, når han skulle sove, fordi den altid havde en søvndyssende effekt på ham.

 

Varmeterapi som anerkendt terapeutisk redskab

Brug af varme som terapeutisk redskab har været anerkendt af kulturer verden over i århundreder.

Varmens helbredende egenskaber er godt for både fysiske og psykiske ubalancer og varmeterapi er et udbredte behandlingsform indenfor bl.a. fysioterapi og hos mange alternative behandlere.

Varmeterapi er faktisk ét af ​​de bedste stressreducerende midler der findes, fordi varme hjælper med at løsne spændingerne i musklerne.

Når vi er mentalt overbelastede og stressramte, begynder musklerne at trække sig sammen og vi bliver overspændte. Musklerne har behov for at slappe af, så blodet igen kan strømme frit og blive iltet så cirkulationen optimeres.

Varmeterapi gør netop, at musklerne bliver bløde og smidige. Endvidere øges de hvide blodlegemer af varme, så varmeterapi har også en positiv effekt på, at booste immun systemet – der især er godt i de koldere årstider.

 

Varme fremmer afslapning og den gode søvn

Når kroppen rent fysisk går ned i en lavere gear med hjælp fra varme, sendes der signaler til hjernen om at slappe helt af.

Niveauet af stresshormonet kortisol sænkes og i stedet frigøres bl.a. serotonin og endorfiner. Søvnen indtræffer hurtigere ved den totale afslapning og ved at reducere ængstelse.

Hver aften ved sengetid varmede jeg min søn Elias´s floofer op og lagde den ind under dynen imens han fik nattøj på. Så når han kravlede under dynen, så blev han mødt med en varm omfavnelse og det hjalp ham med at geare ned i hans tankemylder og blive helt rolig.

Nem at tage med på farten

Varmeterapi er et godt redskab ved kognitive tilgang ved samtaler med f.eks. læger, psykologer eller psykiatrien hvor det kan være nemmere for klienten at fokusere på samtale når kroppen er afslappet.

Ofte er klienten anspændt ved mødet med sundhedsvæsenet og det kan lette oplevelsen markant at tage en opvarmet FLOOFERS® med.

Derfor giver det også mening feks. for en person med uro og angst, at have sin opvarmet FLOOFERS® med på farten – både ved mødet hos lægen, men også til andre arrangementer når der skal trædes ud af komfortzonen i hjemmet.

 

 

 

Magien ligger i kirsebærstenene

I ”maven” på hver FLOOFERS® er en vægtpose fyldt med kirsebærsten.

Kirsebærsten er eminente til at holde på varme. Under deres hårde skal er der en kerne der indeholder en naturlig fugt og olie. Når kirsebærstenene opvarmes i feks en mikrobølgeovn, opvarmes kernen i stenene indefra og har dermed bedre ved at holde på varmen i forhold til andre traditionelle naturfyld.

Hvert enkelt kirsebærsten fungere desuden som en lille massagekugle der kan forme sig om kroppens kurver og afgive denne intense varme.

Om sommeren er det nok blot at lune vægtposen så den kommer op på ”kropstemperatur”.

Vægtposen i FLOOFERS® tages ud af ”maven” igennem en klassisk pudelukning.

Vægtposen kommer i forskellige tyngde afhængig af personen alder, vægt og behov hvor man kan nøjes med at udskifte vægtposen i takt med at barnet vokser.

En stor bonus er, at kirsebærsten tåler at blive fugtige. Dvs at vægtposen med kirsebærsten kan vaskes hvilket er meget relevant hvis FLOOFERS® bruges om natten hvor der kan ske ”uheld”

 

Kirsebærsten som terapeutisk middel og smertelindring

Terapeutisk brug af kirsebærsten stammer fra Schweiz hvor man i gamle dage gemte stenene i plukkesæsonen.

Stenene blev vasket og fyldt i stofposer der blev varmet på kakkelovnene og brugt som smertelindring og som varmepude.

Mange fysioterapeuter burger varmepuder i deres daglige behandlinger af klienter, da varmeterapi længe har været kendt som en ganske effektiv alternativ behandlingsform mod kroniske og akutte smerter.

Varme har desuden en god effekt mod maveonde og menstruationssmerter – og tilmed fødselssmerter.

Sammendrag

FLOOFERS® er særdeles effektive til at opnå afslapning, ro og til at være en optimal hjælp ved søvnbesvær grundet den udtagelige vægtpose med økologiske kirsebærsten.

Kirsebærsten holder længere på varmen en traditionel naturfyld og kan tilmed tåle at blive våde.

Ved at bruge et vægtet hjælpemiddel som FLOOFERS®, bliver stresshormonet kortisol reduceret. Lykkehormonerne dopamin og serotonin bliver udløst og brugeren kan opnå en rar fornemmelse af tryghed og ro.

Men det er ikke det hele. For inde i kroppen sker der også en kemisk proces ved sengetid, idet serotonin omdannes til melatonin (et naturligt søvnhormon som også findes i visse madvarer), så du får det bedste af det bedste: tryghed, afslapning og en yderst søvndyssende effekt når det er tid til at sige godnat eller tage en lur.

Jeg håber, du er blevet klogere på, hvordan videnskaben med FLOOFERS® og Varmeterapi hænger sammen.

Læs også vores blog, Deep Touch Pressure, om hvorfor tyngden af vægtposen spiller en stor rolle – netop i kombination med varmeterapien.

Taktil sansestimulation

Husk – FLOOFERS® kombinere hele 4 tryghedsskabende virkemidler hvor Varmeterapi er ét af dem.

I mit næste blogindlæg går jeg bag om videnskaben omkring Taktil sansestimulation og hvordan berøring alene kan have en yderste beroligende virkning på krop og sjæl. På samme måde som når der aes et kæledyr.

Indtil da – pas godt på dig selv og dem du holder af. 🧡

De bedste hilsener

Carol