Kan vitaminer dæmpe ADHD og angst?

Magnesium er et mineral, som er med i rigtig mange biokemiske processer i kroppen. Mineralet er, en central co-faktor, når kroppen skal danne dopamin. Samtidig indgår magnesium i de kemiske processer, der foregår i prostaglandinsyntesen (omdannelse af de essentielle fedtsyrer), og når vi danner søvnhormonet melatonin. Magnesium kan også med fordel gives ved kramper, attacks, tics, spasmer eller andre problemer med musklerne. Flere studier viser, at børn med ADHD har lave niveauer af magnesium i blodet” 

 

I vores familie hjalp det extra vitamin tilskud på Elias´ ADHD og angst – så ja, vitaminer og mineraler kunne dæmpe ADHD og angst symptomer hos os. De var desuden en medvirkende årsag til en forbedret søvnmønster hos Elias.

Som så mange forældre til børn med en ADHD diagnose, brugte jeg oceaner af aftener med at researche viden og alternative måder at hjælpe min søn og familien. Jeg havde på et tidspunkt fulgt en fransk overlæge som forskede i, at den korrekt sammensætning af vitaminer kunne gøre en verden til forskel for børn og voksne med ADHD og ADD. Heriblandt Magnesium og vitamin B6.

Min søn, Elias var godt 9 år da vi startede på vitamintilskud udover en varieret kost, og kombinationen viste sig hurtigt at være gavnligt for Elias i en meget lang periode. Elias fik på start tidspunktet lav dosis Ritalin i dagtimerne i skolen både om morgenen og eftermiddagen. Med kombinationen af vitaminerne lykkedes det hurtigt at reducere hans medicinindtag til kun om formiddagen, hvilket for ham betød mere appetit til aftensmaden. Ofte er en bivirkning med ADHD medicin netop appetitløshed, så jeg var super glad for at Elias var sulten igen. 

Fik de hyggelige putteritualer tilbage

En anden super positiv ting var, at vi igen fik nogle hyggelige og rare putteritualer. Elias sov i forvejen godt med sin FLOOFERS® tryghedsbamse  – grundet de beroligende egeskaber Deep Touch Pressure og Varmeterapi. Nu var han også mæt når han skulle i seng – og for os betød det færre konflikter og en mere afslappet puttetid med højtlæsning.

Jeg vil gerne dele med jer hvilken kombination af vitaminer der virkede for os. Vores observationer er udelukkende baseret på egne erfaringer. Der findes studier der både lovpriser og har en vis skepsis mod vitaminer og mineraler – og uanset er det altid godt at være kildekritisk

Magnesium 

Magnesium har en styrkende virkning på knogler, tænder og muskler samt nervesystemet og den
psykologiske funktion. Magnesium kan ikke alene dæmpe hyperaktivitet ved ADHD. Det kan også hjælpe personer som lider af indre uro, muskelspændinger og søvnløshed. Magnesium kan desuden afhjælpe forstoppelse, reducere angst, reducere dage med hovedpine, afhjælpe vokseværk og give stærke knogler sammen med calcium. Virker optimalt med B -vitamin, jern, zink, C-vitamin og D – vitamin og Omega 3 fiskeolie.

B vitaminer

B – vitaminer kan hjælpe på stofskifteforstyrrelser, træthed, blodmangel, fordøjelsesproblemer, forstoppelse, indre uro, nervøsitet, søvnforstyrrelser. B-vitaminerne har to hoved mekanismer til at korrigere de næringsmæssige ubalancer, der bidrager til ADHD-symptomer. For det første hjælper de med at regulere kulhydratmetabolisme. For det andet er de afgørende for det normale funktion af centralnervesystemet.

Jern

Elias døjede ofte med uro i sine ben. Så jeg satte mig for at undersøge nærmere og for ham udgjorde jerntilskuddet en utrolig forskel.
Den kognitive funktion er en mental proces i hjernen, som hjælper os med at se det der foregår omkring os, hjælper med at tænke og løse problemer. I denne proces spiller jern en vigtig rolle for at dette fungerer optimalt.

1 – Bidrager til normal kognitiv funktion
2 –  Vigtig for en normal energi-givende metabolisme
3 – Bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin
4 – Hjælper med at transportere ilt rundt i kroppen
5 – Bidrager til et sundt og velfungerende immunforsvar
6 – Reduktion af træthed og udmattelse

Zink

Zink sikrer immunsystemets funktion. Indgår i mere end 180 enzymprocesser. Styrker hud, hår og negle. Er en afgørende vækstfaktor blandt andet i dannelsen af knogler. Zinkmangel kan påvirke din hjerne, hvilket kan føre til mange følelsesmæssige forstyrrelser i det daglige liv. Vrede, pludselig forskrækkelse, depression og lav tillid samt generel følelsesmæssig ustabilitet er nogle af symptomer, der kan opstå. Zink kan hjælpe til at regulerer den psykiske balance, fremme indlæringsevnen og kan beskytte imod tungmetaller.

D – vitamin
Afhjælper træthed, muskeltræthed, koncentration og er sammen med kalk med til at styrke knogler. Mangel på D – vitamin kan forværre ADHD symptomer.

C vitamin

C vitamin spiller en helt afgørende rolle som hjernens vigtigste antioxidant, og at selv en mindre mangel på C-vitamin kan have varige konsekvenser for hjernens udvikling. Blandt vitaminets mange anerkendte egenskaber er det også kendt for at være en nødvendig faktor for nervesystemets funktion samt for en normal psyke. 

Fiskeolie

Jeg kan kun sige godt om fiskeolie. Vi startede med de dyre Eye Q fiskeolie kapsler, men fandt hurtigt ud af, at det slet ikke var nødvendigt. Gå efter Omega 3 og Omega 6 og EPA. Fiskeolie kan øge indlæring, øge koncentration og er med til at holde hjernen igang. Øger hukommelse og kan dæmpe ADHD symptomer.

 

Kom med ind i FLOOFERS® Universet

Mange tak fordi du læste med så langt. Jeg håber du har fået lidt inspiration at tage med dig.

Hvis du har et par minutter mere, så vil jeg gerne fortælle om magien bag FLOOFERS® tryghedsbamser med tyngde.

Kom med ind og få en lille sneak – peak….

De bedste hilsener
Carol