Lavendel – beroliger og lindrer

 

Lavendel har igennem flere generationer blevet brugt i mange lægemidler på grund af de mange sundhedsmæssige fordele det besidder – og det er fortsat meget populært i dag.

Lavendelslægten er et medlem af mynte familien og består af flere arter af smukke, blomstrende halv-buske der er kendt for sin duft og blå og violette farver ( de findes faktisk også i hvide J ). Lavendel bruges i flere wellness produkter såsom æteriske olier, te, sæbe og aromaterapi behandlinger.

Her er listet nogle af de mere kendte sundhedsmæssige fordele ved lavendel;

Lindrer hovedpine og kvalme

Lavendel har en beroligende duft, der har vist sig effektiv til lindre hovedpine og kvalme.

Reducerer stress og muskelsmerter

Aromaterapeuter bruger i vid udstrækning lavendel til at mildne symptomerne på stress og lavendel kan også reducere spændinger samt reducere muskelsmerter og menstruationssmerter.

Mildner angst og depression

Studier har påvist, at indånding af lavendelduft kan reducere angst betydeligt og milde depression idet det har en beroligende effekt på nerverne.

Mod søvnløshed og bedre søvn

Duften af lavendel antages desuden, at være beroligende på personer som har døjer med søvnløshed og mindsker indsovnings tiden og fremmer evnen til at blive i søvnen.

Lavendelduften bruges også til at berolige spædbørn og babyer og fremkalde bedre søvn.

God mod åndedrætsbesvær

Lavendel kan også bruges til at afhjælpe af åndedrætsbesvær som astma, forkølelse og hoste.

Lavendel har en afslappende effekt og udvider bronkierne således at ophobet slim løsnes. Dette kan hjælpe gevaldigt på vejrtrækningen.

Her anvendes typisk lavendel i olieform. Jeg døjer selv med astma og har med god effekt lavet en lavendel thé og indåndet dampene eller har opvarmet min egen FLOOFERS® og ilagt en lavendelpose.

Lindrer hudproblemer

Lavendel har både antiinflammatorisk og antibakterielle egenskaber, der hjælper med at lindre hudproblemer som acne, psoriasis, eksem, infektioner, insektbid, solskoldning og forbrændinger.

Her kan man med fordel benytte lavendelolien. Kan købes i helsekostbutikker.

Duftposer af lavendel

Da jeg lavede mine FLOOFERS® tyngdebamser og sansepuder, var jeg ganske klar over lavendelens sundhedsmæssige fordele  – og især dens evne til at berolige nervesystemet og hjælpe mod søvnløshed.

Jeg var dog samtidig meget bevidst om, at der findes rigtige mange som er duftsensitive og slet ikke vil kunne drage fordel af lavendels egenskaber.

Derfor valgte jeg at lave duftposer med lavendel som et gratis tilvalg i webshoppen .

Alle som har købt en FLOOFERS® i tiden løb kan til enhver tid få tilsendt en ny duftpose med lavendel – helt uden omkostninger.

Jeg kan varmt anbefale at afprøve lavendel – uanset om det er som æterisk olie, tørrede eller friske blomster.

De bedste hilsener
Carol