SHOP

FLOOFERS® for alle

FLOOFERS® er for alle personer –  børn, unge og voksne som kan have gavn af ekstra tryghed og omsorg.

FLOOFERS® tilbyder størrelse, tyngde, blødhed, mulighed for varme/kulde terapi og aroma terapi i én og samme produkt.

Indeni hver FLOOFERS® er der en udtagelig vægtpose med økologiske kirsebærsten der kan opvarmes eller nedkøles. Vægtposen tages ud gennem en klassisk pudelukning på maven.

Designet giver således ingen generende syninger, øget sikkerhed og en mulighed for at lægge hånden ind til vægtposen og “dimse” med de runde kirsebærsten.

Sådan virker FLOOFERS®

Tyngde og varme har ofte en beroligende effekt – særligt på personer, som har søvnforstyrrelser, oplever en psykisk og motorisk ubalance og/eller har en kognitiv udfordring såsom ADHD og Autisme.

FLOOFERS® stimulerer sanserne og virker ofte som en beroligende omfavnelse og/eller som et effektivt hjælpemiddel til grounding ved at kunne afgrænse og mærke egen krop og dermed hurtigere falde til ro.

FLOOFERS® er designet med en vis cuteness-factor – selvom den er et vigtigt hjælpemiddel. Børn og unge kan f.eks. have tryghedsbamsen eller sansepuden med i skole eller til overnatning hos venner uden, at føle sig forkerte og anderledes.

FLOOFERS® kan være en god ven når alting bliver svært.

Gå tilbage til oversigten »

FLOOFERS® er effektiv, når personen…

…har svært ved at falde i søvn.

Selve størrelsen på  FLOOFERS® og kirsebærstenene i de udtagelige vægtposer er valgt med omtanke til, at hjælpe personer som oplever søvnbesvær eller vanskeligheder i forbindelse med at finde ro ved sengetid.

FLOOFERS® er designet på en sådan måde, at størrelsen og vægten er med til at afgrænse kroppen, hvilket øger kropsbevidstheden. Mange vil opleve følelsen som værende beroligende på muskel-ledsansen. Alene at omfavne FLOOFERS® giver en tryghedsskabende effekt og varmen fra kirsebærstenene er i sig selv søvndyssende.

Uanset hvordan FLOOFERS® benyttes, så kan personerne have nemmere ved at give sig hen til søvnen og opnå en optimal søvnrytme gennem natten.

…er overfølsom overfor sanseindtryk

Sanseindtryk er ydre påvirkninger som alle mennesker registrerer ved hjælp af et eller flere sanseorganer. Nogle personer oplever at være taktilt sky – berøring af huden, være lydfølsomme eller let bliver visuelt overstimuleret. Sanseintegrationen bliver vanskeliggjort og personen kan reagere uhensigtsmæssigt og stress kan forværres.

Vægtposens indhold af kirsebærsten fungerer som små kugler og stimulerer følesansen og muskel-ledsansen – det giver tryghed og ro. Tyngden af vægtposen kan give en effektiv grounding effekt der dæmper hyperaktivitet og har en gavnlig effekt på sanseintegration.

…oplever stress og angst

FLOOFERS® er eminente til at berolige personer der oplever stress og/eller angst. Her spiller opvarmningen af vægtposen en stor rolle. Når man er stresset og/eller angst bliver stresshormoner som adrenalin skyllet igennem kroppen. Hver eneste muskelcelle bliver sat i alarmberedskab. Varme fra kirsebærstenene i vægtposen er ren energi og når de opvarmede sten kommer kontakt med kroppen, får de muskelfibre og blodkar til at udvide sig. Det er lige netop det modsatte af hvad stress gør, og på den måde virker varme afstressende og yderst beroligende. Varmeterapi har været kendt i årtier som alternativ lindring både til fysiske og mentale smerter.

…har motorisk uro og koncentrationsbesvær

FLOOFERS® kommer med en udtagelig vægtpose der er fyldt med kirsebærsten, som med deres tyngde og tryk kan give en øget kropsfornemmelse og være med til at dæmpe uro og hyperaktivitet. FLOOFERS® kan benyttes i situationer hvor det at sidde stille og være koncentreret kan være en stor udfordring. Det kan være i situationer i klasselokalet, hos lægen, i bilen, hos familie, ved lektielæsning, foran fjernsynet, ved spisetider – for blot at nævne nogle eksempler hvor fokus og ro er ønskeligt.

FLOOFERS® har en høj cuteness faktor, hvilket kan gøre det væsentlig nemmere for børn og unge at have med i skolen uden at føle sig anderledes.

Glade FLOOFERS® ejere

 “Vores plejebarn benytter hendes Floofer ved sengetid. Hun vil gerne, at vi varmer stenene op så den ligger tæt ved hendes side når hun sover. Hun sover trygt og godt i egen seng nu – efter 3,5 år hvor hun ikke har sovet selv.” 

Plejeforældre til 6-årig pige m. angst

“Vores søn ELSKER sin Floofer Boofer og hun bliver flittigt krammet, kørt bil med, set tv med, båret rundt på og sovet med (selvom vores søn aldrig tidligere har sovet med eller leget med bamser før).. “

Forældre til 12-årig dreng med autisme

“Vores datter på 9 år har igennem flere år haft meget svært ved at falde til ro ved sengetid. Men bamsen virker meget mere beroligende på hende end noget andet vi har prøvet. Både barn og forældre er MEGET glade for hendes FLOOFER.”

Forældre til 9-årig pige med angst

Min egen historie

Som mor til en, nu voksen, søn med ADHD og angst, kender jeg selv til ønsket om at skabe tryghed og trivsel for mit barn. Jeg kender også til afmagten og frustrationen når det ikke altid går som man gerne vil. Hvis du er nysgerrig, kan du læse historien her:

Læs hvordan min søn fandt ro, når han skulle sove

Da min nu 21 årige søn gik i 3. klasse og havde haft sin ADHD diagnose i et par år, da var det uhyre vigtigt for mig, at sikre både hans nattesøvn og hans fornemmelse for tryghed. Jeg havde dengang en ældre model af en varmepude fyld med ærter og den brugte vi ofte når min søn havde brug for at finde ro. Især efter en lang dag i skolen når han havde brug for at blive beroliget eller ved uro når han skulle sove. Børn og unge med kognitive udfordringer såsom ADHD, Autisme, Angst, Særlig Sensitive har ofte udfordringer med hele det taktile system – en ubalance i følesansen, og min søn var ingen undtagelse. Han havde ofte svært ved at være i sig selv og mærke hans krop. Den slidte ærtevarmepose gjorde en verden til forskel for ham. Da hans følesans blev stimuleret både af varmen fra ærterne og tyngden af posen følte han en tryghed jeg dengang ikke helt kunne forklare. Det betød, at ikke blot fik han en bedre soveoplevelse men han fik også en bedre dag i skolen næste dag med færre konflikter – og det rykkede i hans selvopfattelse på en ganske positiv måde. En xtra bonus var også at jeg, som hans evige bekymrende mor, fik mere tid til mig selv om aftenen og selv fandt en indre ro ved at opleve at min søn fik en bedre skolegang.

Vi havde som så mange andre forældre til børn med kognitive handikaps, også afprøvet kugle og kædedynen. Min søn var ikke så vild med den fordi han fandt den for stor, men ærtepuden var han begejstret for idet han selv kunne bestemme hvordan han ville lægge den på kroppen. Nogle gange havde han behov for at lægge den over sig , ”mors lange arm” kaldte han det, og andre gange var det nok bare at kramme puden og mærke varmen. Min søn havde den faktisk også med i skolen, når han skulle på besøg hos familie og når han skulle til læge. Den grimme ærtevarmepude gjorde en forskel for ham i pressede situationer. Jeg tænker, at havde min søn kunnet lide kugledynen, så havde de 2 hjælpemidler været en fantastisk kombination.

I dag, godt 13 år senere har ærteposen udtjent sit formål. Ikke blot som et sansestimulerende hjælpemiddel til min søn, men den har hjulpet mig igennem menstruationssmerter, muskel og ledsmerter, hævede ben og kolde nætter – og også de varme nætter eller når min søn havde feber - for så kom den lige en tur i fryseren forinden.