Carol Sannes iver efter at hjælpe sin egen søns usynlige handicap blev et uventet startskud på et erhvervseventyr, hun i dag kan leve af. Det hele startede med et kælemarsvin.
| Denne tekst er en artikel skrevet af Jóhann Thór Haahr Hansen, JP Randers – 14 marts 2023 – LINK |
For tre år siden befandt Carol Sannes sig i et emotionelt hul og uden for arbejdsmarkedet. I dag er hun succesfuld iværksætter med vokseværk.
Hun står bag tyngdebamsen Floofers, et sansestimulerende hjælpemiddel forklædt som ultrablød bamse, der er tænkt som et alternativ eller supplement til kugle- og tyngdedyner og som bruges af privatpersoner såvel som institutioner.
Hun har hentet inspiration til tyngdebamserne både fra sin erfaring som mor til en søn med ADHD og angst og fra sit arbejde med levende terapimarsvin.
En forretningsidé, der i 2021 vandt iværksætterkonkurrencen Hestens Hule, der er Erhverv Randers’ spin off på DR-konceptet Løvens Hule, og som i dag kan brødføde og holde Carol Sannes fuldt beskæftiget.
Først og fremmest mor
Carol Sannes er uddannet Serviceøkonom samt Handelsøkonom med speciale i Salg og Marketing og autodidakt grafiker. Men først og fremmest er hun mor, og det hele startede med et behov for at hjælpe hendes søn.
Carol Sannes søn Elias blev som 7-årig diagnosticeret med ADHD efter en lang udredning på Børnepsykiatrien i Risskov, og helt ubevidst blev det startskuddet til hendes iværksætterrejse.
»Årene efter diagnosen var fyldt med udfordringer – ofte positive, men desværre også mange af de mere negative. Min krop var i konstant alarmberedskab. Jeg vidste aldrig hvad der var på vej af opringninger fra skole, kommune eller om jeg kunne komme afsted på job om morgenen. Min søn var ofte plaget af angst og rastløshed og havde det så svært, at han ikke kunne komme ud af sengen,« siger Carol Sannes, der efterfølgende også selv blev ramt af systemstress med angsten som følgesvend.
Hjælpen til hendes søns rastløshed og søvnløshed kom i form af tyngden, varmen og sansningen fra marsvin – som kæledyr.
»Jeg så og mærkede hvordan vores marsvin gjorde en markant forskel for min søn når han kom hjem fra skole efter en udmattende dag med mange sanseindtryk. Han faldt helt til ro med vores marsvin på maven og havde ofte lange samtaler med sine kæledyr.«
Beroligende terapidyr
Hun begyndte herfra at researche om dyrs terapeutiske evner og især de små kæledyrs rolle som terapidyr, og det blev starten på Carol Sannes hobbyopdræt af marsvin som terapidyr, som hun drev gennem seks år. Men i takt med en større efterspørgsel og det faktum, at opdrættet af marsvin ikke længere kunne følge med, steg frustrationen over ikke at kunne hjælpe flere
Det var tid til at tænke i alternativer til levende kæledyr, og her blev ideen til tyngdebamserne skabt.
»Mit mål var, at designe et hjælpemiddel som ikke var så klinisk, havde masser af cuteness-faktor og kunne appellere til både børn og voksne,« siger Caron Sannes.
Målet var, at skabe en bamse med flere egenskaber som kunne være et godt alternativ eller supplement til de hjælpemidler der allerede findes på markedet som f.eks. kugledyner og kædedyner. Bamsernes vægtposer er fyldt med kirsebærsten og kan både opvarmes, nedkøles eller skiftes ud, hvis vægten skal justeres.
Dagen inden Danmark lukkede ned
I 2020 allierede hun sig med naboen ude i Haslund, der er en dygtig syerske, og sammen kreerede de 20 prototyper af tyngdebamserne, der blev sendt ud til fokusgrupper dagen inden Danmark lukkede ned grundet pandemien.
»Vi fik ekstremt positive tilbagemeldinger, og på det tidspunkt stod jeg uden arbejde og var sygemeldt og havde gjort det i et stykke tid. Det var en stor sejr for mig, og ekstremt motiverende for at fortsætte«
Hun fik overtalt sin mand til at låne i huset og starte en produktion af tyngdebamserne, og i 2021 vandt Carol Sannes med Floofers så hovedpræmien i Hestens Hule.
Ud over en pengepræmie på 25.000 fik hun forretningsmanden og tidligere medejer af Risskov Bilferie, Christian Krogh med om bord som investor, og herefter kom der fart i udviklingen.
Flere end 3000 tyngdebamser solgt
I dag har hun solgt mere end 3000 tyngdebamser og landet aftaler med en række specialinstitutioner, bosteder, specialklasser og plejecentre.
Carol Sannes tyngdebamser bliver ikke længere syet ved spisebordet, men produceres i Litauen og på danske systuer. Det er blevet en virksomhed, som hun kan leve af, men som tager al hendes tid, da hun har alle kasketter på på én gang.
»Jeg er blæst bagud over at jeg fik den sjældne mulighed for at få en investor med, men også super stolt af, at produktet rent faktisk virker bedre end hensigten. Den feedback, jeg får fra kunderne og institutionerne, motiverer og rører mig dybt.
Floofers hjælper børn såvel som voksne med søvnproblemer, angst og motorisk uro,« siger Carol Sannes, der for nyligt har ansat to fleksjobbere og en markedsførings-praktikant til at hjælpe med den daglige drift, og satser på at endnu flere kommer med på holdet i år.
Udover webshoppen www.floofers.dk har hun også åbnet en fysisk butik på Mesingvej 34A i Randers hvor interesserede kan få lov til at røre og opleve de forskellige tyngdebamser, der kan justeres med indmad af forskellig tyngde alt efter brugerens behov.
FLOOFERS® kan også opleves på de fleste af landet Legeteker.